В Бургас: Откриха още 20 контейнера с италиански боклук

Вчера прокуратурата започна разследване на други 25, намерени във Варна

Новини
14:15 - 18 Януари 2020
1985
В Бургас: Откриха още 20 контейнера с италиански боклук

В петък прокуратурата започна разследване на други 25, намерени във Варна и непотърсени от софийското дружество "Блацион" ООД.

Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи, стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук, съобщи районната прокуратура в Бургас Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София.

Негов управител е Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония. Получателят - „Блацион“ ООД, е същият, заради който районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за 25 контейнера със съмнителни отпадъци от Италия, открити на пристанище „Варна-запад“. В резултат на извършени понастоящем действия по разследването в Бургас е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък. Действията по разследването и процесуалните такива продължават.