В ЦСКА решиха - Юга ще е капитан

Спорт
17:45 - 28 Август 2023
1980
В ЦСКА решиха - Юга ще е капитан

Капитанските въпроси са затворена тема в ЦСКА. През есента първи избор за лентата на армейците ще бъде един от футболистите с най-голям стаж в настоящия състав Амос Юга.

Именно централноафриканецът изпълняваше тази роля в първите два шампионатни кръга срещу Хебър и Крумовград, но след това се контузи, а само за няколко седмици лентата премина през ръцете на още трима футболисти.

Иван Турицов беше капитан в домакинството на Сепси, но след загубата с 0:2 влезе в остри пререкания с фенове и беше разжалван от клуба.

Мено Кох изведе съотборниците си от тунела при гостуването на румънците и в мачовете със Славия и Лудогорец, а срещу Ботев Враца честта получи Тобиас Хайнц.

Очакваше се той да е с лентата и срещу Черно море, но Нестор Ел Маестро реши да пусне от първата минута провелия едва няколко пълноценни тренировки Амос Юга и той беше записан като капитан.

Както е известно, титулярен капитан на ЦСКА е Юрген Матей, който е трайно контузен и ще се завърне на терена за старта на зимната подготовка.

В негово отсъствие първи избор ще е Амос Юга, след това е Мено Кох, а трета опция е норвежецът Линдсет, пише "Тема спорт".