В Гърция арестуваха българин, издирван в САЩ за измами за повече от 200 000 долара

Новини
21:49 - 09 Май 2023
2678
В Гърция арестуваха българин, издирван в САЩ за измами за повече от 200 000 долара

Българин, издирван в САЩ за измама с над 200 000 долара, теглене на пари от банкомати, с открадната информация за дебитни и кредитни карти, е арестуван в района на Серес.

Съдът в щата Илинойс иска екстрадицията му, тъй като го обвинява в измама, заговор и конспирация, както и в членство в престъпна организация.

Деянията, за които се издирва, са извършени в периода между март 2014 г. и януари 2015 г. Предполага се, че 52-годишният мъж, срещу когото е издадена червена бюлетина, е действал от родния си град заедно със съучастниците си.

Един от тях уж е извършил незаконните тегления в САЩ, като е изпратил парите чрез компания за преводи и е използвал фалшиви данни за получателя.

Според информацията в документите на американската прокуратура се посочват десетки случаи на теглене на пари с карти, издадени на финансови институции в Австралия, както и в европейски държави (сред които Гърция, Италия, Испания, Швеция и Дания), предаде bg-voice.

52-годишният българин е отведен в Апелативната прокуратура на Солун и е взето решение той да бъде задържан, докато компетентният съдебен съвет реши дали ще бъде екстрадиран в САЩ, или не.