В Германия се оплакват от (не)пиенето на бира!

Посетителите на Евро 2024 недоволстват от транспорта, правителството призна за проблем

Спорт
17:00 - 12 Юли 2024
3530
В Германия се оплакват от (не)пиенето на бира!

Странни неща стават в Германия по време на европейското първенство. Пословичната точност отиде по дяволите, а в същото време се оказа, че не се пие достатъчно бира! За тези два проблема признаха и организаторите на форума.

От местната голяма пивоварна "Фелтинс" съобщиха разочароващи данни за продажбите на бира през юни, като очакваният бум в потреблението по време на първенството на Стария континент не се е осъществило.

"Дъждовното време и промяната в навиците за пиене намалиха продажбите, въпреки че Германия беше домакин на турнира. Очаквахме много повече. Разочаровани сме", призна представителят на пивоварната Михаел Хубер.

В доста магазини фризерите за сладолед са добре заредени, но се оказва, че няма много желаещи да консумират бира

Статистиката показва, че германските любители на кехлибарената течност са консумирали приблизително 8 милиона хектолитра бира през юни, което е по-малко в сравнение със същия месец на 2023 г. Само за пояснение - един хектолитър е 100 литра.

Германските пивоварни продават около една шеста от своята бира на сектора на хотелиерството, като лъвският дял от бизнеса им идва от търговията на дребно. Според пивоварната "Фелтинс" - спонсор на втородивизионния Шалке, консуматорите в супермаркетите и магазините за напитки са се въздържали тази година.

Едно бързо сравнението показва, че през 2006-а, когато Германия беше домакин на Световната купа, лятното потребление през юни същата година е било около 11 милиона хектолитра.

Социологическо проучване показва, че по време на тазгодишния турнир феновете гледат повече мачове сами у дома, вместо да се събират в компании и да пият повече навън. А това е много различно.

На информационните табла на гарите постоянно се сменя разписанието - или със закъснение, или с текст за влак, който се е счупил и... няма изобщо да пристигне

Както преди време Lupa.bg ви информира, че транспортът в Бундес републиката е направо ад и няма и помен от местната прословута точност - нещо, което май е безвъзвратно изгубено от няколко години, се потвърди и от правителството.

"Германската железопътна компания "Дойче бан" (Deutsche Bahn) "отхапа повече, отколкото можеше да поеме" с Евро 2024", каза министърът на транспорта на страната Фолкер Висинг.

Феновете и отборите не успяваха да пристигнат навреме за мачове и тренировки поради закъснения на железниците. Репортери от цял свят, отразяващи състезанието, написаха големи материали за закъсненията.

Малко след началото на турнира в "Ню Йорк Таймс" се появи заглавие: "В Германия турнирът протича гладко, но влаковете не".

Около гарите фенове висят с часове преди до потеглят към стадиона, или преди са се приберат след мач

Това, което се случва все още, не е в съответствие със стандартите на Германия и местната транспортна инфраструктура.

Железопътната компания се похвали преди европейското, че всеки ден по време на надпреварата ще бъдат осигурени 10 000 допълнителни места във влаковете, се оказа прекалено и далеч от реалностите.

Намерението зад това предложение със сигурност беше добро, коментират местни привърженици на футбола.

Оказа се, че честите обилни валежи в първите седмици на турнира влошиха още повече ситуацията. А всъщност мрежата не е проектирана за такива екстремни климатични условия.