В името на рекорда: ПСЖ за осми пореден път със Суперкупата

Напрежението между Неймар и Гонсалес продължи и в социалните мрежи

Спорт
13:06 - 14 Януари 2021
1219
В името на рекорда: ПСЖ за осми пореден път със Суперкупата

Пари Сен Жермен спечели с 2:1 финала за Суперкупата на Франция срещу Олимпик Марсилия. Головете за парижани отбелязаха Мауро Икарди през първата част, а влезлият от резервната скамейка Неймар удвои от дузпа в заключителните минути от двубоя.

Димитри Пайе намали изоставането на Марсилия, но времето до края бе доста малко за нещо повече в мача. „Фокейците“ могат да съжаляват, защото имаха своите шансове, от които обаче не успяха да се възползват мапълно и така парижани триумфираха за осми пореден път с трофея.

В началото на срещата, която се изигра в Ланс, ПСЖ атакуваше, докато символичните гости приемаха играта в своята половина.

Първата опасност за една от двете врати създаде Мауро Икарди в 18-ата минута. Нападателят засече центриране с глава след изпълнение на ъглов удар, но прати топката покрай вратата. Минути по-късно Килиан Мбапе комбинира с Икарди, който прати топката в мрежата но попадението не бе зачетено, тъй като французинът беше в положение на засада преди да подаде към съотборника си.

Половин час игра след началото топката отново се озова във вратата на Марсилия, но отново заради засада голът не бе зачетен. Отново Мбапе бе в нередовна позиция при подаване на Маркиньос.

В 39-ата минута най-логичното се случи и отборът, воден от Почетино, поведе в резултата. Анхел ди Мария центрира в наказателното поле. Мауро Икарди стреля с глава. Стив Манданда успя да отрази, но се получи рикошет в гредата. Първи до отбитата топка стигна италианският таран, който не пропусна и направи резултата 1:0.

След почивката Марсилия се втурна в атака. В 53-ата минута Тове направи самостоятелен пробив и нахлу в наказателното поле на ПСЖ. Той опита да вкара с удар от малък ъгъл, но Кейло Навас се бе позиционирал добре и се намеси подобаващо.

В 65-ата минута Маурисио Почетино реши да вкара свежест на терена. В игра се появи Неймар, който се завърна след едномесечно отсъствие заради контузия.

В следващите минути Олимпик Марсилия влизаше остро на противника си и играта бе доста накъсана.

Минути преди изтичането на редовното време Мауро Икарди се озова очи в очи с Манданда. Нападателят на ПСЖ премина покрай вратаря, който обаче го събори на терена. Главният съдия посочи бялата точка. Ситуацията бе дълго разглеждана с помощта на ВАР и в решението на главният арбитър бе потвърдено. Зад топката застана именно влезлият в игра Неймар, който реализира и сложи точка на спора.

В 89-ата минута Димитри Пайе върна „фокейците“ в мача, вкарвайки за 1:2, но времето до последния съдийски сигнал се оказа недостатъчно. В крайна сметка ПСЖ вдигна Суперкупата.

Нападателят на ПСЖ Неймар и защитникът на Марсилия Алваро Гонсалес продължават враждата си. Двамата започнаха словесна престрелка в социалната мрежа Туитър след мача за Суперкупата на Франция. Снощи ПСЖ спечели с 2:1.

След мача Неймар качи своя снимка и написа: "Крал, не е ли така, Алваро?" 

Гонзалес отвърна с екранна снимка на епизод от мача, в който е сграбчил бразилеца за главата. 

"Родителите ми са ме възпитали да изхвърлям боклука", гласеше написанато от Гонзалес, който стана поредният играч, който обижда Неймар.

Двамата имаха конфликт на терена в края на мача между двата тима в началото на сезона. Тогава Неймар получи червен картон, след като удари Гонсалес по врата. Според публикации във Франция, сега по време на срещата двамата са си отправили куп обиди, включително и на расистка основа.