В Индонезия карантината я карат в призрачни къщи

До този момент петима души са били наказани по този начин

Новини
13:08 - 22 Април 2020
2451
В Индонезия карантината я карат в призрачни къщи

Ръководителят на департамент Сраген, Индонезия, взе необичайно решение за борба с нарушителите на карантината в нейната област - те ще бъдат заключвани в къщи, за които се смята, че са обитавани от призраци.

Кушиднар Юнтунг Юни Суковати е издала такова нареждане тази седмица в опит да накара хората да спазват наложените в нейната област мерки за карантина, които се нарушават често от хора, които идват от столицата Джакарта и други големи градове.

Всички новодошли по правило трябва се самоизолират за 14 дни, за да предотвратят разпространението на вируса в региона на остров Ява, който е много гъсто населен.

Суковати е дала инструкции изоставените къщи на острова, за които се смята, че са обитавани от призраци - които играят основна роля в индонезийския фолклор - да бъдат реновирани и там да бъдат настанявани нарушителите. Там те трбва да останат изолирани, докато не изтекат 14-те дни на самоизолация.

До този момент петима души са били наказани по този начин.

"Ако има празна и обитавана къща в някое село, там ще бъдат заключвани хората, които нарушават карантината", заяви Суковати.

Сред нарушителите е и Хери Сусанто, който сподели, че наказанието му не го е сблъскало лице в лице с призраци - поне засега.

"Но какво и да се случи, така да бъде. Знам че това е за доброто на всички. Научих си урока", допълва той.