В Испания: С 850 млн. евро богатство Домусчиев е българският Абрамович

Иберийците хвалят боса на Лудогорец, сравняват футболния му проект с чудо

У нас
17:59 - 24 Октомври 2019
8156
В Испания: С 850 млн. евро богатство Домусчиев е българският Абрамович

Испанските медии направиха големи четки на Кирил Домусчиев покрай мача на Лудогорец с Еспаньол от Лига Европа. В повечето публикации около днешният двубой в Разград футболният проект на бизнесмена е сравнен с чудо, а вестник La Vanguardia дори го нарече българския Роман Абромович - с богатство оценено на 850 млн. евро.

„Той обича Испания и говори испански. Има къща в Барселона, където ходи, когато ангажиментите му позволяват. Богатството, оценено на 850 млн. евро, е натрупано чрез фармацевтична компания в Разград. Инвестира в различни браншове, но извън тях харесва футбола”, пише испанското издание за българския олигарх.

Така започва материалът за Кирил Домусчиев в онлайн изданието на La Vanguardia

По-нататък се описва как започва ерата на Лудогорец с Кирил Домусчиев. В началото на новия век клубът е пред фалит, но компанията му го спасява със спонсорство. Във времето се наливат все повече пари, докато най-накрая бизнесменът придобива собствеността. С нови мощни инвестиции за класни футболисти Лудогорец бързо се изкачва в йерархията на българския футбол и още в дебютния си сезон в „А” група вдига шампионската титла. А оттогава насам печели осем поредни първи места. Отбелязват се и пробивите в Лига Европа и Шампионската лига.

Испанците пишат още, че не са очаквали Лудогорец да е лидер в настоящата група след първите два изиграни мача. Разградчани първо разбиха вкъщи ЦСКА Москва с 5:1, а след това удариха Ференцварош с 3:0 в Унгария.  

Снимка: lap.bg