В Испания: Стоичков перфектен за награждавания

"Камп Ноу" на крак за Камата, който връчи награди

Спорт
15:22 - 05 Декември 2021
2663
В Испания: Стоичков перфектен за награждавания

Стадион „Камп Ноу“ отново стана на крака заради Христо Стоичков, а българската легенда беше определен като „перфектния майстор на награждаванията“ от каталунската спортна библия „Мундо Депортиво“.

Присъствието на Камата беше единствената радост за феновете на мача с „Бетис“, загубен с 0:1. Журналистът Фернандо Поло определи Стоичков като „земен човек, който докосва сърцата“.

Легендарният №8 връчи „Златна топка“ на Алексия Путеяс, определена за №1 от „Франс Футбол“ за 2021 година. Преди това даде символично приза на Педри за най-добър млад играч. Трибуните скандираха името му, когато се появи на терена.

„Уникално е чувството да си на „Камп Ноу“ – написа Стоичков в официалния профил на своя бранд H8S във фейсбук. – Благодаря за огромната чест да наградя Алексия Путеяс и Педри. Те са новите герои на нашия велик „Барселона“!“

Клубът помоли американския тв гигант TUDN да освободи Стоичков за уикенда, за да стане шоуто. На терена обаче Шави записа първа загуба като треньор. „Трябва да играем като зверове срещу „Байерн“ в сряда, за да продължим в Шампионската лига“, закани се легендата. Само победа в Мюнхен ще остави каталунците в турнира.

За техен ужас „Реал“ е все по-близо до титлата още през декември. „Кралете“ победиха „Реал Сосиедад“ с 2:0 като гост, но загубиха Карим Бензема заради контузия. Французинът е под въпрос за дербито с „Атлетико“ следващия уикенд. „Барса“ изостава на внушителните 16 точки зад „Реал“.