В Кан Марадона хвърля ръкавица на Брад Пит и Ален Делон

Култура
18:30 - 10 Май 2019
2525
В Кан Марадона хвърля ръкавица на Брад Пит и Ален Делон

Един неочакван герой ще се опита да открадне славата на филмовите любимци на тазгодишния кинофестивал в Кан - футболната легенда Диего Марадона, предава Франс прес. Бившият аржентински национал със сигурност няма да остане незабелязан покрай останалите звездни гости на кинофеста от калибъра на Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Ален Делон, Пенелопе Крус, Елтън Джон, Боно, Иги Поп и др.

Футболистът ще пристигне в Кан във връзка с представянето в извънконкурсната програма на посветен на него документален филм. Лентата "Диего Марадона" е дело на режисьора Асиф Кападия, който получи "Оскар" през 2016 г. за кинотворбата си "Ейми", посветена на британската певица Ейми Уайнхаус.

"Марадона е много интересна личност, коментира Кападия. Той е не само национален герой за милиони аржентинци. Интересен е и с тъмната страна на живота си, която при него е не по-малко значима от моментите на върховна слава!".

Режисьорът се вглежда в годините, когато Марадона играе за клубния отбор на Неапол и е представен пред 70 000 фенове, изпаднали в екстаз. И в падението му през 1991, когато положителен тест за кокаин бележи началото на неговия залез, като се премине през спечелването на Мондиала през 1986 година, завоюваните титли с отбора "Наполи" и обожествяването му от местните тифози.

Това няма да е първото гостуване на Марадона в Кан. През 2008 г. той придружи Емир Кустурица при представяне на документалната му лента "Марадона". При новия си гастрол "златното момче" на футбола със сигурност няма да остане незабелязано. Журналистите с интерес ще очакват неговата пресконференция, тъй като по време на срещите му с медиите винаги се случват...неочаквани неща.