В Лацио си поделят 18 млн. при титла, клубът отхвърли 60 млн. оферта за свой

Всеки футболист на орлите ще получи по около 400 000, ако триумфират в Серия "А"

Спорт
17:24 - 16 Юни 2020
1741
В Лацио си поделят 18 млн. при титла, клубът отхвърли 60 млн. оферта за свой

Футболистите на Лацио ще си разделят 18 милиона евро под формата на бонуси, ако успеят да спечелят титлата в Серия А. Това съобщи италианският вестник "Кориере дело спорт". Според информациите президентът на клуба Клаудио Лотито е отделил сериозната сума, която да раздеде на играчите при успех в първенството, като всеки от футболистите ще получи около 400 хиляди евро.

В момента Лацио се намира на второ място в класирането - само на точка зад лидера Ювентус. Италианското първенство се подновява този уикенд, като "орлите" имат гостуване на Аталанта на 24 юни от 22:45 часа.

Лацио има 2 титли на Италия в историята си, като последната бе преди 20 години - през сезон 1999/2000, когато звездният състав на Свен-Йоран Ериксон изпревари само с точка тимът на Ювентус.

В същото време стана ясно, че Лацио е отхвърлил оферта на Пари Сен Жермен от 60 милиона евро за Сергей Милинкович-Савич. Това обаче не е отказало французите от желанието им да привлекат халфа това лято.

Очаква се те да изпратят ново предложение с по-добри финансови параметри. ПСЖ отдавна следи Милинкович-Савич, но интерес към него има от Реал Мадрид, Ювентус, Барселона и Манчестър Юнайтед.

25-годишният играч има 5 гола и 5 асистенции този сезон, като е в основата на отличното представяне на Лацио, който изненадващо се намеси в битката за титлата в Калчото. Миналата година римляните искаха 100 милиона евро за халфа, но с оглед на пандемията от коронавируса цената му е паднала до 70-80 милиона.