В Ливърпул бесни на Кабаков

Българският рефер се превърна в главно действащо лице в Тулуза

Спорт
11:10 - 10 Ноември 2023
3096
В Ливърпул бесни на Кабаков

Тулуза победи с 3:2 Ливърпул в зрелищен мач от група E на Лига Европа. Българският съдия Георги Кабаков се превърна в главно действащо лице, след като не зачете изравнителен гол на "мърсисайдци" в 97-ата минута.

Най-ядосан беше Юрген Клоп, който след последния съдийски сигнал влезе на терена и потърси обяснение от Кабаков за решението му.

Помощници на пловдивчанина бяха обичайните му асистенти - Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Никола Попов бе четвърти съдия. На ВАР беше Драгомир Драганов, който привика Кабаков в добавеното време, за да прегледа ситуацията с ръката на Алексис Мак Алистър.

"Едва сега видях видеото и за мен това не е игра с ръка - но какво мога да промена?", каза Клоп след мача, цитиран от Би Би Си.

В началото на мача "мърсисайдци" имаха добра възможност да поведат, но Джо Гомес удари напречната греда. В 36-ата минута домакините се възползваха от грешка в отбраната на Ливърпул и откриха резултата. Арон Дьонум отне топката от Костас Цимикас, проби в наказателното поле и стреля за 1:0.

След почивката възпитаниците на Карлес Мартинес удвоиха преднината си. В 57-ата минута Тис Далинга се разписа в далечния ъгъл - 2:0. Арон Дьонум изпрати топката в противниковата десет минути по-късно, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В 74-ата минута Ливърпул намали изоставането си след автогол на Кристиан Касерес. В ответната атака обаче домакините възобновиха аванса си от два гола. Франк Магри засече подаване по земя на далечната греда с удар от движение, наказвайки Куивийн Келехър за 3:1.

Играчите на Югрен Клоп не се предадоха и стигнаха до нов гол. Появилият се като резерва Диого Жота се разписа в 89-ата минута. Алексис Мак Алистър продължи към португалеца, който с отличен пробив премина през защитата на Тулуза и с удар в долния ляв ъгъл преодоля Гийом Рестес - 3:2.

Дълбоко в добавеното време гол на резервата Джаръл Куанса направи завършека на срещата много драматичен. Ливърпулци си помислиха, че изравняват за 3:3. Кабаков първо посочи центъра, но след намесата на своя видеоасистент отиде на монитора и реши да отмени попадението заради това, че по-рано в хода на атаката Алексис Мак Алистър игра с гърди, след което топката се приплъзна към ръката му, но в зоната на ръкава на неговата фланелка.

След загубата Ливърпул запазва първото място в групата с 9 точки. Тулуза е на втората позиция със 7 т. Австрийският ЛАСК победи Роян Юнион с 3:0 в другата среща.