В Локо Пд се готвят за нов празник срещу коравите елзасци

Футболисти на смърфовете висят с картони преди реванша в Страсбург

Спорт
11:40 - 08 Август 2019
1551
В Локо Пд се готвят за нов празник срещу коравите елзасци

Тази вечер в 20:30 часа започва първия двубой между Локомотив (Пловдив) и Страсбург от третия предварителен кръг на Лига Европа. Всички на “Лаута” се готвят за нов празник.

Феновете на тима се очаква да изпълнят стадион “Локомотив”. “Смърфовете” са аутсайдер в този сблъсък, но това не им пречи да мечтаят. 

Локомотив има поне два коза в ръкава си. Първият е публиката, която със сигурност ще подкрепя отбора от първата до последната минута. Вторият е надеждата, че френският тим може да подцени този мач. Вече стана ясно, че Лига Европа не е особен приоритет за Страсбург, който игра с доста резерви в миналия кръг срещу Макаби (Хайфа).

От друга страна обаче не бива да се забравя, че Страсбург е представител на едно от най-силните първевнства в света. Отборът също така е много силен в елиминационни сблъсъци и знае как трябва да играе, за да елиминира всеки съперник. Така че задачата на Локо не изглежда никак лека.

Добрата новина в лагера на “Смърфовете” е, че отборът няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче ще трябва да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.