В Мелбърн: Украинци обиждаха Рубльов, пияница дразни Ноле

Спорт
15:59 - 19 Януари 2023
2298
В Мелбърн: Украинци обиждаха Рубльов, пияница дразни Ноле

Руският тенисист Андрей Рубльов беше обиждан от фенове, които окачиха украинския флаг по време на мача му от втория кръг на Откритото първенство на Австралия срещу финландеца Емил Руусувуори.

Рубльов се класира за третия кръг след успех над Руусувуори с 6:2, 6:4, 6:7 (2:7), 6:3. В началото на втория сет феновете, които седяха на първия ред зад съдията на срещата, започнаха да развяват украинското знаме. Руснакът се приближи до съдията и поиска да се намеси в ситуацията.

"Не съм против знамето, всичко е наред, но не позволявайте да ми говорят лоши неща, когато сменям страните на корта", каза Рубльов.

Преди няколко дни Австралийската федерация по тенис официално забрани на феновете да носят руски и беларуски знамена на трибуните по време на Откритото първенство на Австралия заради многобройни

оплаквания от украински фенове, които повикаха полицията и службите за сигурност на корта заради руския флаг, издигнат на трибуните

по време на мача на рускинята Камила Рахимова срещу украинката Катерина Байндл (5:7, 7:6(8), 1:6), игран в понеделник.

21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович поиска фен да бъде изведен от трибуните по време на мача от втория кръг на Откритото първенство на Австралия срещу френския квалификант Енцо Куако. 

Зрителят многократно крещеше и провокираше сръбския тенисист и Джокович се оплака на рефера в четвъртия сет.

"Той ме провокира цяла вечер. Цяла вечер. Знаеш за какво говоря. Той е адски пиян, провокира ме от началото. Той не е дошъл да гледа тенис, а да ми пречи. Чудя се: ще предприемеш ли нещо? Чухте го поне 10 пъти. Аз го чух 50 пъти. Защо не можете да помолите охраната да го изведе?", обърна се Джокович към съдията.