В Монтана: Две баскетболистки и ученичка са с COVID-19

Новини
12:20 - 26 Септември 2020
2875
В Монтана: Две баскетболистки и ученичка са с COVID-19

Две състезателки от баскетболния отбор на Монтана са заразени с COVID -19. Това наложи от днес целият отбор и треньорският състав да минат под карантина, съобщи директорът на РЗИ – Монтана д-р Елена Борисова. На спортистките е препоръчано домашно лечение.

От здравната инспекция съобщиха и за първи случай на коронавирус в една от гимназиите. Ученичка от 11 клас е сред новозаразените и целият клас преминава на дистанционно обучение. Преподаватели няма да бъдат поставени под карантинирана, тъй като всички влизат в клас с маски и шлемове, обясни д-р Борисова.

11 са дали положителни проби през последното денонощие в Монтанско. В ломската болница е починала 80-годишнна жена от село Медковец., 58 - годишен мъж е преведен в МВР болница в София заради влошено състояние. Четирима са хоспитализирани - двама мъже на 49 години от Лом и на 56 години са в Монтана. Други двама на 38 и 58 години са в инфекциозното отделение на ломската болница.

От началото на епидемията заразените с COVID -19 в региона са 157. 101 са излекувани, 9 са починали, 145 човека са в домашна изолация.