В Поморие: Стартира изграждането на кръгово на ключово кръстовище

Срокът за изпълнението му е 90-дневен

Новини
11:53 - 16 Април 2024
1242
В Поморие: Стартира изграждането на кръгово на ключово кръстовище

До края на тази седмица ще започне изграждането на кръгово кръстовище в Поморие, на улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ и бул. „Яворов“, съобщи кметът на града Иван Алексиев по време на обществено обсъждане за проекта.

Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа. През първия ще се работи в периферията и ще се подменят кабели и улично осветление, ще се премести и автобусна спирка, ще се направят нови тротоари и връзка с бул. „Яворов“, обясни Алексиев.

Ще се работи в делничните дни. Очаква се първият етап да бъде завършен до средата на юни. В активния сезон няма да тече ремонт, той ще бъде подновен през октомври със същинското изграждане на кръговото кръстовище.

„Идеята е да разтоварим трафика, който влиза особено през активния туристически сезон в центъра на Поморие. Влизайки в стария град, част от автомобилите трябва да отидат към балнеохотелите, към санаториумите, друга – към булевард „Яворов“, но там връзката е скъсана и става така, че целият трафик влиза и се забива в центъра на Поморие и оттам започва да се разпределя, което мисля, че не е нормално“, посочи Алексиев.

Със съгражданите си той обсъди и предстоящ основен ремонт на улици, тротоари и ВиК инфраструктура в централната градска част, в района на улица „Черковна“, който обаче ще продължи по-дълго – 6 месеца – и затова началото му е планирано след летните месеци.

Проектите бяха посрещнати с одобрение, но основния въпрос, който хората поставиха, касаеше отводняването. При дъждове се превръщаме във Венеция, напомниха граждани, а от общината отвърнаха, че и в двата проекта е предвидена и системата за отводняване, но това е частично решение на проблема, а цялостното зависи от проектите за водните цикли на ВиК дружеството.