В понеделник стартира делото срещу Ман Сити

Спорт
17:11 - 12 Септември 2024
549
В понеделник стартира делото срещу Ман Сити

Изслушването по 115-те предполагаеми нарушения на финансовите правила на Висшата лига от Манчестър Сити ще започне в понеделник. Клубът беше обвинен в извършването на серия от финансови нарушения за период от девет години, стартиращ от 2009-а година.

Делото се забави, но в крайна сметка вече е ясна точната дата, на която ще стартира. Ако клубът бъде признат за виновен, може да понесе тежки наказания. Най-суровото от тях е изваждане от Висшата лига. Други възможности са отнемане на точки и сериозни глоби.

Разследването започна, след като през 2018 година "Шпигел" публикува документи от Football Leaks, които показват как собствениците са пренасочвали пари към клуба чрез фиктивни спонсорски договори с кампания от ОАЕ.

Манчестър Сити категорично отхвърля всички обвинения.

Според "Скай спортс" изслушванията ще продължат около 10 седмици. След това независимата комисия трябва да разгледа всички доказателства и аргументи на двете страни, след което да вземе решение. Източникът твърди, че това няма да се случи преди пролетта на 2025 година - най-рано през март.