В рекорд по отбелязани точки: Изтокът удари Запада

Баскетболистите на двата тима сътвориха поредно шоу в Мача на звездите в НБА

Спорт
11:09 - 19 Февруари 2024
1713
В рекорд по отбелязани точки: Изтокът удари Запада

Гардът на Милуоки Бъкс Деймиан Лилард вкара 39 точки, от които 11 пъти стреля успешно от зоната за три точки, за да подпечата победата на отбора на Източната конференция над Западната с 211:186 в Мача на звездите на Националната баскетболна асоциация. 33-годишният Лилард беше избран и за Играч на мача, който се проведе в Индианаполис. За него това е първо подобно признание в осмото му участие в този шоу-двубой.

Тимът на Източната конференция постави и рекорд по отбелязани точки от един отбор в Мача ва звездите. Сегашните 211 свалиха от първото място постижението на водения от Коби Брайънт тим на Западната конференция, който вкара 196 през 2016-а година.

Победителите вкараха рекордни 42 тройки и спечелиха всяка от частите, минавайки границата от 50 точки. Мачът затвърди и тенденцията отборите да не играят в защита, което в последно време предизвиква и доста критики.

Центърът на Бостър Ceлтикс Джейлън Браун добави 36 точки при 15 успешни от 23 стрелби, помагайки за успеха на Източната конференция. Гардът на Индиана Пейсърс Таризи Халибъртън приключи с 32 точки, при 11 от 15 вкарани стрелби.

За Западната конференция Карл Антъни Таунс беше номер 1 при стрелбите с 50 точки и 23 успешни от 35 изстрела от всяка дистанция. Щей-Гилджъл Александър, който иначе играе за Оклахома, остана с 31 пункта - и 7 от 10 успешни тройки.

Източната конференция, която беше домакин на мача, отвори по-голяма разлика през втората четвърт, повеждайки със 104:89 на полувремето. Постепенно те увеличиха преднината си след като направиха разлика от 20 точки, контролираха мача, за да постигнат 38-а победа. Западният отбор има 29 успеха.

В състезанието по стрелба за три точки преди големия мач баскетболистът на Милуоки Бъкс Деймиън Лилард защити титлата, спечелена миналата година.

Лилард победи победителя от 2022 г. Карл-Антъни Таунс и Трей Йънг от Атланта на финалите.

Така Лилард стана вторият играч, който успя да бъде най-добрият стрелец за три точки две поредни години. Преди това беше направено от Джейсън Капоно през 2007 и 2008 г.

Лилард също се присъедини към Стеф Къри като един от осемте играчи, спечелили няколко състезания.

А баскетболистът на Голдън Стейт Стеф Къри беше по-добър от Сабрина Йонеску в стрелбата за тройки.

Рекордьорът на НБА по тройки Къри беше по-добър от рекордьорката в състезанието при жените, баскетболистката на Ню Йорк Либърти Йонеску.

G-Leaguer Мак Маклунг спечели състезанието по забиване, а Тийм Пейсърс бе най-добър в дриблирането.