В Розино искат да изселят ромската фамилия Ескендерови

Ромите отказват да напуснат селото, част от тях имали законно придобити къщи

Новини
14:06 - 02 Юли 2019
2149
В Розино искат да изселят ромската фамилия Ескендерови

След масовия бой между двете враждуващи ромски фамилии Ескендеровите и Среброви, жители на карловското село Розино започнаха подписка за изселване на фамилията Ескендерови, която се е заселила от Слатина, съобщават регионалните медии.

Местните хора се събраха спонтанно на протест тази сутрин срещу зачестилата ромска агресия. Те изпратиха писмо до областния управител на област Пловдив, директора на Областната дирекция на МВР Пловдив и местната власт.

Седмица след масовия бой между двете враждуващи ромски фамилии, местните хора живеят в страх и напрежение. До момента са събрани над 400 подписа с искане за изселване на фамилия Ескендерови, защото по думите на протестиращите тя създавала проблемите в селото.

Фамилията Ескендерови отхвърлиха обвиненията срещу тях и посочиха, че отказват да напуснат селото. От община Карлово заявиха, че нямат правомощията да предприемат каквито и да било действия по изселване на фамилията, защото част от хората са си закупили по законен начин къщите.

До два месеца в Розино трябва да заработи полицейска приемна, а относно полицейския участък от община Карлово заявиха, че това може да стане на следващ етап със съдействието Министерството на вътрешните работи.