В Северна Македония бесни на Венци Стефанов заради "Провинция на България"

Наглост без граници!, заявиха западните ни съседи

Новини
16:15 - 13 Февруари 2023
5110
В Северна Македония бесни на Венци Стефанов заради "Провинция на България"

Медиите в Северна Македония негодуват срещу интервю на собственика на Славия Венцеслав Стефанов. В него той нарече югозападната ни съседка "провинция на България" и това никак не се хареса на северномакедонците.

"Срам ме е, че една провинция на България - Македония, има стадион за чудо и приказ, а ние българите тук се чудим какъв претекст да измислим, че го няма този стадион", заяви Венци Стефанов.

Спортният сайт sport1.mk отдели специално внимание на това изказване. Ето какво написаха от медията:

"Провокациите от страна на България към Македония, за съжаление, нямат граници. Сега те навлизат и в света на спорта с голяма наглост и арогантност. Първият човек на Славия Венцеслав Стефанов още миналата година се показа като националист с пренебрежителни послания към Македония, но тогава поне играхме срещу тях, така че е ясно откъде идва мотивацията. Сега имаше нов изблик, лепвайки нов обиден етикет на Македония.

На пресконференция по повод началото на пролетния полусезон босът на Славия обсъди много неща - от финансовото състояние на българските клубове, през българските таланти, които не получават шанс, до политическото и икономическо положението на цялата страна. Във всичко това той намери начин да "жегне" и Македония, като я нарече българска провинция.

Честно казано, България има по-големи стадиони от "Тодор Проески", но са по-стари и според Стефанов не са за хвалене", отбелязват още от медията.