В точното време, на точното място

Сега е моментът Александър Томаш да се докаже като треньор

Спорт
19:50 - 07 Октомври 2024
6456
В точното време, на точното място

Преди малко повече от месец - в края на август, Александър Томаш пое ЦСКА. Неговата мечта стана реалност. Сега е време да осъществи и другия си блян - да върне "армейците" там, където им е мястото - на върха. На този етап мисията изглежда почти невъзможна, но времето е пред него.

Томаш преди няколко седмици се похвали, че не гледа класирането и не го интересува, докато ЦСКА не стъпи на първата позиция. Е, може и да не лъже, да не е просто оригинален пред медиите, но фактите са такива - "червените" са на 12-а позиция с аткив от едва 10 точки - на 18 от лидера Лудогорец и на 15 от Левски, който е втори. А следващият кръг е именно срещу "сините".

Ах, да, тимът на Сашо Томаш е и с отрицателна голова разлика - 8:10.

Откакто пое ЦСКА футболистите му отбелязаха четири гола и инкасираха два.

Рекордьорите по титли на България записаха два успеха - 3:0 срещу Локо Сф и 1:0 срещу Берое, измъкнаха точка във Варна срещу Черно море (0:0) и паднаха два пъти като домакини - с по 0:1 от Ботев Пд и в последния кръг от опашкаря Септември, което е едно от срамните поражения в историята на клуба.

Томаш може и да демострира чувството си за хумор, след като сподели пред медиите, че София се е променила, трудно намира къде да се подстриже и къде да си измие колата, но вече не е време за майтапчета, тъй като положението е сериозно.

Бъзикът настрана, но Томаш попадна на точното място в точното време, както казват англичаните.

Публиката го прие, тъй като си е рожба на клуба, и очакванията към него не са огромни на този етап - каквито всъщност са били винаги на "Армията". Някак между другото остава всичко, тъй като акцентите са около строежа на новия стадион, а на терена - каквото стане.

Оказва се, че Сашо Томаш е и голям късметлия, тъй като сезонът е провал отдавна, а той няма вина за това, тъй като дойде "на пожар" и при заварено положение.

Селекцията се прави в движение, той управлява "армейския кораб" в бурните води, в които е попаднал и ако не иска той да изчезне като в Бермудския триъгълник, ще трябва да поработи здрави и бързо, тъй като Вечното дерби чука на вратата и сега ще се изтърколят тези 12 дни до най-големия мач на България.

Няма ги и "змиите", които преди време съскаха из Борисовата градина, има пълната подкрепа и на ръководството и общо взето получи тези футболисти, които поиска. Има какво да се желае, разбира се, но...

Оттук насетне той ще трябва да де доказва не само като треньор, а и като умел тактик, психолог и мотиватор, ако иска да не се обърне всичко срещу него като бумеранг.