В Торино: Зрелище с шест гола, но без победител

Ювентус и Аталанта извъртяха 3:3

Спорт
09:50 - 23 Януари 2023
1704
В Торино: Зрелище с шест гола, но без победител

Ювентус завърши 3:3 с Аталанта на свой терен в Торино в двубой от 19-ия кръг на италианската Серия А.

Това беше и първи мач за отбора на Масимилиано Алегри след решението на Футболната федерация да им отнеме 15 точки след разследване, довело до съдебни присъди за фалшиво счетоводство, измами при трансферни сделки и надписани заплати.

Решението смъкна отбора от третото място, където се намираше, до средата на таблицата.

След това равенство Юве е на 9-а позиция с 23 точки, докато Аталанта се изкачи една стъпка нагоре от предишното си постижение и в момента е 5-а с 35. Наполи води в класирането с 50 пункта, пред Милан с 38.

Аталанта излезе напред в резултата още в 5-ата минута, когато нападателят им Адемола Лукман получи топката на границата на наказателното поле и прониза вратаря Войчех Шчесни.

Домакините изравниха в 25-ата минута чрез Анхел ди Мария, който отбеляза от дузпа, дадена заради събаряне на Николо Фаджоли. Същият 21-годишен младок се отличи в 34-ата минута, когато сложи топката на волето на Аркадиуш Милик и полякът изстреля бомба в мрежата на Хуан Агустин Мусо на вратата на бергамаските.

Но само 8 минути след началото на второто полувреме Аталанта отново излезе напред и пак благодарение на отличната игра на нигериеца Лукман. Още в първите секунди след подновяването на играта той подаде на влезлия по лявото крило Йоаким Миеле, изравнил за 2:2.

В 53-ата пък беше най-съобразителен при центриране на Жереми Бога и с глава обърна хода на двубоя. Крайното 3:3 фиксира бразилецът Данило в 65-ата минута след изпълнение на свободен удар.

"Знам, че ситуацията е извън контрол, особено за клуб като Ювентус. Но ние трябва да продължим да работим нашата си работа на терена. Затова искам да благодаря на футболистите, че дадоха всичко. Защото да реализират три гола след напрежението, което им се стовари, си е забележително. Бяхме на 2-3 място, а сега сме 9-10-и, усеща се разликата и в настроението им", обясни  Алегри след мача.