В знак на протест: Фенербахче излиза с юношите срещу Галатасарай

Финалът за Суперкупата на Турция ще се играе в Шанлъурфа

Спорт
11:13 - 05 Април 2024
1968
В знак на протест: Фенербахче излиза с юношите срещу Галатасарай

Скандалът след нахлуването на фенове на Трабзонспор на терена и боя с играчите на Фенербахче продължава да тресе турския футбол.

„Фенерите“ са уведомили Турската федерация, че няма да участват в мача за Суперкупата на Турция срещу Галатасарай, ако съдията не е чужденец и ако мачът, който трябва да бъде в неделя, 7 април, не бъде отложен.

От федерацията обаче са отказали и затова ръководството на Фенербахче е взело решение в тази среща да пусне отборът до 19 години. Освен това, от клуба предупредиха феновете си да не пътуват за мача, който ще се играе в Шанлъурфа.

„Нека нашите фенове са спокойни. Всички играчи на нашия отбор до 19 години ще гледат на това като страхотна възможност. Повтарям, нашите фенове не трябва да правят никакви планове за пътуване.

Разбира се, който иска да отиде на мача, може да отиде. Но отправихме ясно: „Феновете не трябва да ходят“ Ясно заявихме, че нашият отбор няма да отиде в Шанлъурфа и че това няма да е 90-минутен мач. Разбира се, географските райони и кулинарната култура на Урфа са привлекателни за нашите фенове“, заяви вицепрезидентът на клуба Ерол Билецик.