Вагон на теснолинейката се превърна в галерия на колела

Културният проект „Галерия на колела – мостове между народите" съчетава елементи от близки и далечни страни

Новини
16:47 - 21 Януари 2022
1785
Вагон на теснолинейката се превърна в галерия на колела

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев е взел участие в представянето на брандиран вагон от теснолинейката с фолклорни мотиви от целия свят.

Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Събитието се провело на гара Септември по инициатива на Art4Diplomacy. Целта е да се промотира културното наследство, туризъм и обществен живот.

Културният проект "Галерия на колела - мостове между народите", съчетаващ елементи от близки и далечни страни, бе представен от художничката Петя Илиева в присъствието и на посланици от пет континента.

При прозрачни процедури на обществени поръчки Министерството на транспорта и съобщенията ще разчита на всички компании, независимо от коя държава са, да помогнат за развитието на железопътния транспорт, в заявил заместник-министър Илиев. Според него теснолинейката Септември-Добринище е желан маршрут за български и чуждестранни туристи, заради което са необходими постоянни инициативи в подкрепа на това.

Илиев е посочил още, че усилията на министерството са целенасочени в посока за ускорено развитие на железопътния транспорт.