Вълчев: Ситуацията с Радев се влоши, след като ПП унизи ДБ, Мая и ИТН

Балотажът е ясен от самото начало, президентът влезе в изборите с много голяма маса и инерция, смята бившият просветен министър

Новини
17:38 - 19 Ноември 2021
3298
Вълчев: Ситуацията с Радев се влоши, след като ПП унизи ДБ, Мая и ИТН

"Балотажът бе ясен още от самото начало. Видимо бе, че Румен Радев влезе в тези избори с много голяма маса и много инерция. Те идваха първо от това, че той имаше един относително успешен мандат без някакви големи гафове и скандали и се индентифицира с една умора от управлението на Борисов и ГЕРБ. Това заяви пред Би Ти Ви бившият просветен министър Даниел Вълчев. 

Това, което се промени на първия тур от изборите бе, че  всички партии, които го подкрепиха като се започне с БСП, партиите на Манолова и Трифонов и до голяма степен Демократична България не просто драматично загубиха гласове, а до голяма степен претърпяха и унижение. Част от техните ръководства и членове привиждат в това появата на новата формация и ролята на президента зад нея.

Влошаването на ситуацията на Радев идва с това, че служебните правителства дълго продължиха своята дейност и някак естествено неудачите на един или друг министър при липсата на парламент започнаха да се идентифицират с него".