Валенсия и Хетафе спретнаха късна драма за 2:2

Съдията свири край на "Местая" в 101-та минута

Спорт
11:46 - 02 Ноември 2020
1142
Валенсия и Хетафе спретнаха късна драма за 2:2

В изключително драматичен мач Валенсия и Хетафе завършиха наравно 2:2 след късна драма след 95-ата минута. Мачът премина през два обрата и дузпа в 96-ата минута, след която "прилепите" измъкнаха точката. Двата отбора завършиха с по 10 човека заради червени картони.

В 22-ата минута Юнус Муса отбеляза за 1:0. Той пое топката почти от своята половина, направи страхотен рейд и успя да преодолее стража на гостите. В 56-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Корея.

Мачът вървеше към 1:0 за Валенсия преди да навлезе в последните минути на двубоя. В 87-ата минута гостите от Хетафе стигнаха до изравняване. Кучо направи добавка след далечен изстрел на свой съотборник, който първоначално бе спасен от вратаря на Валенсия.

Реферът даде 6-минутно продължение, което обаче в крайна сметка бе доста увеличено. В 94-ата минута Анхел отбеляза за 1:2. Негов съотборник стреля от далечно разстояние, вратарят спаси, но Анхел бе близо и направи добавка, която доближи отбора му до трите точки.

Малко след подновяването на играта Валенсия атакува и Даконам Джене хвана за фланелката съперников футболист и Хорхе Васкес наду свирката за нарушение. Ситуацията бе разгледана от ВАР системата, а гостите не бяха доволни от решението на съдията. Това доведе до червен картон на Дамиен Суарес, който бе най-активен в разправията с рефера. Така дузпата бе изпълнена в 100-ата минута от Карлос Солер, който изравни. 

Последният съдийски сигнал прозвуча чак в 101-ата минута от мача.

В друг мач от кръга Гранада и Леванте също завършиха без победител - 1:1.