Валентич: Целта е Купата!

През следващия сезон ще имаме и втори отбор, увери треньорът на Ботев Пд

Спорт
17:47 - 09 Юни 2022
2193
Валентич: Целта е Купата!

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори преди началото на лятната подготовка на „канарчетата“. Той разкри, че е преизпълнил целите, които са му били поставени през миналите два сезона, а в третия „жълто-черните“ ще гонят място в Европа и спечелване на Купата на България.

Валентич разкри още, че е взето решение пловдивчани да имат втори отбор и през следващия сезон, въпреки слуховете, че „Б“ тимът ще бъде разформирован.

„Започнахме с първия етап. Събрахме отбора на вечеря и им показахме как ще протече подготовката. Направихме няколко теста. В неделя заминаваме за Турция, където ще протече втората част от подготовката. Ще сме на същото място от миналата година. Ще имаме само две контролни срещи там. Искаме натоварванията да са каквито през сезона. Последният трети етап е вкъщи. Последната седмица от подготовката ще е и първият официален мач.

Няма как да привлечем играч без да го видим на живо. Важно е да го видим на терена. На проби има ляво крило на 19 години.

През първия сезон трябваше да спася отбора от изпадане, през втория място в топ шест, а през следващия – място в Европа и спечелване на трофей – Купата на България.

Ще имаме втори отбор, защото искаме да дадем шанс на футболисти от академията. Въпросът за младите играчи е към футболния съюз.

Разполагаме с най-добрия български играч – Тодор Неделев. Очакваме той да надгради през следващия сезон. Димитър Тонев е най-добрият млад футболист. Той е перфектната алтернатива на Неделев. Успяхме да го задържим без контузии през последните шест месеца и очакваме повече от него. Ще му се даде повече шанс.

Джак Лейн беше под наем, наемът му изтече. С Пунчец също имахме договорка до лятото, но реши, че има по-голяма алтернатива. Изключително съм доволен от характера и професионализма на Лъчезар Балтанов. Инициативата е в него, искаме да го запазим“, каза Валентич.