Валери Симеонов хвърли бомба: С парите в брой Васил Божков плати предизборната кампания на Мая Манолова

Топ
22:00 - 03 Юни 2020
9987
Валери Симеонов хвърли бомба: С парите в брой Васил Божков плати предизборната кампания на Мая Манолова

Парите, които Васил Божков е тегил в брой от банката, уж за да дава подкупи на хора от властта, най-вероятно са отишли за разплащането на предизборната кампания на Мая Манолова. Това обяви в сряда вечер в предаването "Патарински LIVE" на Канал 3 лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Факт е, че колосалните суми в размер на няколко милиона лева, са теглени през октомври 2019 г., когато бе кампанията за местни избори в страната. Още тогава упорито се говореше, че хазартния бос стои зад кампанията на Манолова и е осигурил над 2 милиона лева за инициативите й. Плащанията са били изцяло в брой, а според източник на Lupa.bg посредник е бил бивш синдикален лидер, който бе част от щаба на Манолова и се занимаваше именно с финансирането на кампанията.

"Публикациите на Васил Божков и всички тези „кьорфишеци”, не уличават никого в нищо. Аз не виждам в какво уличават SMS-ите, даже и да са истина. С този човек винаги трябва да се има едно наум... Доколкото аз имам информация за него, той постоянно използва лъжи в арсенала на неговото общуване и защита на личните му интереси, така че не трябва да се вярва на всичко. Винаги съм призовавал на човек с 18 обвинения да не се обръща внимание", обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Банковите извлечения са фалшификат, тъй като тази разпечатка да се представя като реална, действителна е като изготвена от банката. Разпечатката например за сумите, които е теглил Божков, само като погледнете датите за октомви в справката на "Булбанк", датите са подредени така: изтеглени пари на 7 октомви, изтеглени пари на 8 октомври, след това 29-ти и 23-ти. Никоя банка няма да ви даде в такъв ред на датите, ще ви даде в последователност парите", обясни Симеонов.

"Тези пари са изтеглени именно поради причината, че тогава имахме местни избори, публично известна тайна е, е че Божков финансираше кампанията на Мая Манолова. Даже и датите, за които говорихме преди малко, от тях излиза, че на 29-ти е изтеглена най-голямата сума, в размер на 1 800 000 лв., а на 27 октомври бяха местните избори, на 29-ти просто е имало разплащане. Тези пари вероятно са използвани за купуване на гласове", допълни Симеонов. 

Вижте видео с интервюто на Валери Симеонов пред Димитър Патарински:

Лидерът на НФСБ отчете и друго съвпадение - между теглените заеми от Божков и протестите срещу избора на новия главен прокурор Иван Гешев. "Това съвпада и с платени протести, които продължаваха от началото на октомври, почти до края на ноември. Тези протести определено са били финансирани и няма никакво съмнение в това, което също обяснява тегленето на пари в брой", категоричен е Симеонов.

Певицата Кристина Димитрова на откриването на предизборната кампания на Мая Манолова за кмет на София. Според Валери Симеонов, било публична тайна, че тя е финансирана от Васил Божков