Валери Симеонов: Има основание за забраната на Миталов за САЩ

Прокуратурата да разбере защо човек с обвинение за шпионаж получава награда на Съветския съюз, зове патриотът

Новини
12:09 - 06 Февруари 2020
1906
Валери Симеонов: Има основание за забраната на Миталов за САЩ

Има основание за такова ограничение и има основание Висшия съдебен съвет, а защо не и прокуратурата да се занимае с този човек и да се намери отговор на въпроса: „Защо след като има човек с обвинение на шпионаж е пускан да получи една от най-високите награди на Съветския съюз?“. Това каза Валери Симеонов по повод първата забрана за влизане в Съединените щати на български гражданин заради корупция. В сряда следобед стана ясно, че става дума за съдията Андон Миталов, който разреши на обвинения в шпионаж Николай Малинов да замине за Русия.

Всяка държава има право да си налага ограничения за влизане по нейни съображения. Това правят и САЩ, обясни Симеонов в кулоарите на НС.

Интересно ще бъде да се оповестят мотивите, за да стане ясно дали прокуратурата ни трябва да се занимава с този съдия, допълни той. Лидерът на патриотите обърна внимание на това, че навсякъде по света има корупция, включително в САЩ. За сега няма такава държава, която да е изкоренила корупцията. Постоянно излиза информация за корумпирани лица в Европа и САЩ, каза още лидерът на патриотите.