Валери Симеонов: Възможно е протестите срещу Гешев да се превърнат в метеж

Новини
13:23 - 11 Септември 2019
2096
Валери Симеонов: Възможно е протестите срещу Гешев да се превърнат в метеж

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов теоретично не изключи възможността протестите срещу Иван Гешев да преминат в метеж. "Нямам информация как се организират тези протести, но теоретично е възможно това да стане", каза депутатът пред журналисти в парламента днес.

Изявлението му е по повод  публикации, според които недоволството срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор може да премине в метеж, както и, че на определени хора се плаща, за да излизат на улицата.

"В историята има много случаи, не само в България, но и в други държави, когато от такива протести са се пораждали и реализирали метежи", допълни Симеонов. По думите му в обществено-политическия живот у нас е прието да бъдат прилагани всякакви средства за добиране до властта, а демокрацията и реалните избори често остават на заден план. "Свидетели сте как в продължение на 2 години има опити да се игнорират резултатите от вота и да бъдат заменени по някакъв друг способ, да се смени властта и управлението. Демокрацията предвижда само един начин - чрез избор", смята Симеонов, който бе вицепремиер в правителството на Борисов. 

Някои от протестиращите срещу възможността Иван Гешев да е главен прокурор, бяха доста смущаващи