Валери Йорданов получил прякора Хорейшио заради „Дяволското гърло“

Хвалят актьора за превъплъщението му в ролята на лошото ченге

Култура
14:36 - 10 Април 2019
10177
Валери Йорданов получил прякора Хорейшио заради „Дяволското гърло“

Валери Йорданов, който играе ролята на лошото ченге и бивш член на силова групировка - Манол Попнеделчев-Попето в кримката "Дяволското гърло", разкри пред Нова тв част от любопитните моменти при заснемането на сериала.

„Искам да похваля сценария – всички герои са много интересни и разнообразни. Беше много трудно, но и много хубаво. Героят ми Попето е бивш член на силова групировка. За мен ролята беше много интересна, защото съм израснал в тези години и имам преки наблюдения върху този период. Не ми беше трудно, защото познавам начина на мислене на хората като моя герой. По отношение на сценария и на бъдещето на моя образ в сериала ще кажа следното - може и аз да съм убиецът, а може и да съм жертвата“, сподели Валери Йорданов.


За достоверността на криминалната история говори и известният криминален психолог Росен Йорданов, един от консултантите на сериала: „Тъй като самият аз участвах в изграждането на образа на Попето, искам да похваля Валери Йорданов, за това, че се превъплъщава майсторски в ролята си. Даже преди да влезем в студиото му разказах, че има колеги в полицията, които вече се идентифицират с него. Определено е на мода“.

„Дяволското гърло" се излъчва всеки четвъртък от 22:00ч. по Нова телевизия. Заради известните актьори, които участват в него и заради завързания сюжет се радва на голям зрителски успех.