Вълнуващи моменти на "Ла Бонбонера" в памет на Диего (СНИМКИ И ВИДЕО)

Нещо за четене
17:33 - 30 Ноември 2020
3348
Вълнуващи моменти на "Ла Бонбонера" в памет на Диего (СНИМКИ И ВИДЕО)

Митичният стадион на Бока Хуниорс - "Ла Бомбонера", изживя много емоционално първата среща на Бока Хуниорс след смъртта на символа на Аржентина - Диего Армандо Марадона. В мач от петия кръг на турнира "Купа Диего Армандо Марадона", прекръстен официално преди два дни, синьо-жълтите надвиха с 2:0 Нюелс Олд Бойс - друг от бовшите отбори на Дон Диего.

Трибуните бяха пълни със знамена и транспаранти за великия Дон Диего, публика нямаше заради пандемията от коронавирус, но емоции и сълзи не липсваха. Дъщерята на Марадона Далма беше допусната със съпруга си да наблюдава срещата в ложата на баща си, който в нощта на смъртта на Диего остана да свети цяла нощ.

Футболистите на двата тима излязоха с екипи на Аржентина с номер 10 и името на Марадона, за да почетат паметта на най-славния футболист. Капитанът на шампионите Карлос Тевес, който беше силно потресен от кончината на своя близък приятел и идол, бе оставен извън групата за мача, тъй като не бе в състояние да вземе участие в срещата.

Играчите на "жълто-сините" пък играха със специални фланелки с името на Марадона на местата на техните имена и неговия облик на гърдите.

Капитанът на гостите - Макси Родригес, който бе един от първите на поклонението на Диего, показа фланелката на Марадона от периода му в клуба през 1993/94 година.

Първият мач на Бока пред погледа на Диего от небето нямаше как да няма неговия отпечатък. Именно затова първото попадение дойде след изпълнение на пряк свободен удар, един от специалитетите на митичния левичар. Той бе дело на колумбиеца Кардона. Бившата десетка на Бока, който след завръщането си на "Бомбонера" играе с номер 8, изтича под ложата на Марадона.

Капитанът в този мач Рамон Абила сложи на земята пред дъщеря му Далма фланелката на баща й, с която играчите бяха преди мача. Целият тим се струпа там и ръкопляскаха в памет на Диего, докато наследничката му не спираше да плаче и да им благодари от сърце.

Осем минути по-късно Кардона се откъсна зад защитата и с технично изпълнение между краката на вратаря удвои. Малко преди края на първата част Габриели от госите бе изгонен за втори жълт картон след груб фаул срещу голмайстора в срещата. След почивката Кардона се разсърди, тъй като капитанът Абила му взе топката от ръцете, за да изпълни отсъдената дузпа в полза на Бока. Това се случи в 52-ата минута, като колумбиецът освен, че искаше да вкара хеттрик беше определен и да бие дузпата. Деветката на Бока обаче също желаеше да почете своя идол с гол, но стреля силно и прати топката над вратата.

Бока Хуниорс се върна на първо място в Група "4", като прекъсна серията си от две поредни загуби на своя стадион, с актив от 9 точки. Талерес е втори с осем точки, а Ланус е трети със седем.

Нюелс Олд Бойс е последен с четири и няма шанс да се класира напред в битката за отличието, където отиват първите два тима. Интересното е, че в последния кръг Бока Хуниорс гостува на Талерес, за да се опита да запази първата позиция и да гони мечтата да спечели първия трофей с името на идола и символ на клуба - Диего Армандо Марадона.