Вальо Илиев се подмазва: Искам ЦСКА да е шампион!

Това, което ми е дал клубът и това, което аз съм му дал, никой не може да ми го отнеме, заяви бившият футболист и капитан на армейците

Спорт
13:45 - 08 Март 2023
1507
Вальо Илиев се подмазва: Искам ЦСКА да е шампион!

"Очаквам да стане интересен мач и истинска битка, тъй като и двата отбора са заявили високи цели и ще ги преследват до последно. Според мен силните страни на ЦСКА са свързани най-вече с колективната работа, докато Тошко Янчев разполага с много силни индивидуалисти, които са най-вече във фаза атака", коментира бившият футболист и капитан на ЦСКА, както и бивш треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев.

"Георги Русев, Ради Кирилов, Карагарен и Топузов са сред най-класните играчи у нас. Допълнителен плюс е и това, че Сердюк сложи край на головата суша и започна да вкарва. За Чочев няма смисъл да говорим...", допълни той.

"Аз винаги съм бил патриот и съм предпочитал българското, но когато се привлича чужденец и той е с две класи над българските футболисти, нямам против. Важното е да прави разликата. В ЦСКА положението е още по-сериозно, когато говорим за българи и чужденци... За съжаление, вече ги няма там играчи като Велизар, Бадема, Ицо Янев, а и трудно ще се намерят такива... Няма го и Вальо Илиев (смее се). Но аз също бих взел в отбора си Юрген Матей", каза шеговито Илиев.

"ЦСКА 1948 и ЦСКА е битка с огромно значение. За щастие на ЦСКА, благодарение на водения от Христо Янев Пирин разликата на върха не бе съкратена, а напротив.

Но предстоят много сериозни сблъсъци и плейофи, така че ако ЦСКА иска да стане шампион, то не бива да губи точки, а да се стреми максимално да запази дистанцията. Много отдавна съм спрял да гледам мачовете като фен, а ги гледам спортно-технически и през призмата на треньор. Абсолютно безпристрастен съм в този двубой, като ми е интересно да видя какво ще предложат Тошко Янчев и Саша Илич.

Впечатлен съм от победата на Пирин над Лудогорец, а заслугата за това основно е на Христо Янев. Имам много впечатления от работата му още когато беше в Миньор. Познавам мисленето му и желанието му отборите му да играят доминиращ футбол. Също така отлична работа в Арда върши Александър Тунчев", сподели бившият защитник на армейците.

"Въпреки че се случиха много неща, на мен никой не може да ми вземе това, което нося в душата си. Разбира се, че искам ЦСКА да надделее в битката с Лудогорец. Това, което ми е дал ЦСКА и което аз съм дал на този клуб, е по-силно от всичко", завърши Вальо Илиев.