Ван Бастен бесен на Тен Хаг: Идиотизъм!

По света
14:19 - 01 Октомври 2024
1124
Ван Бастен бесен на Тен Хаг: Идиотизъм!

Легендарният холандски нападател Марко ван Бастен отправи поредица от критики към своя сънародник Ерик Тен Хаг. Мениджърът на Манчестър Юнайтед е под напрежение от дълго време заради отчайващите резултати, но клубът не може да го уволни, тъй като не успя да му намери качествен заместник през лятото, а ако отстрани, трябва да му плати 21 милиона евро. 

Общата сума, похарчена за нови играчи от пристигането на Тен Хаг, е 650 милиона евро. Всичко това беше достатъчно само за една купа в Купата на лигата и една - за Купата на Англия.

Всичко това предизвика бунт дори у Ван Бастен, който в своя анализ се позова на парите, похарчени от Тен Хаг за нови играчи. 

„Гледам Юнайтед и забелязах този нов играч да се разхожда. Мануел Угарте, за които бяха платени 50 милиона евро. Идиотизъм е колко инвестира Хаг във футболисти, които никак не са добри. Посочете ми поне един топ играч в Манчестър Юнайтед. Всеки клуб има поне един, с изключение на Юнайтед. Рашфорд е лош, Бруно Фернандес е добър, Онана е добър и това е всичко. Каземиро е готов, Гарначо е солиден, но клубът няма звезда в отбора“, каза Ван Бастен.

След шест кръга във Висшата лига Юнайтед е на 13-а позиция в класирането със само седем точки, с осем по-малко от лидера Ливърпул.