Вън боклуците от ЦСКА!

Крайно време е Стойчо Младенов да започне да назовава проблемите с истинските им имена и да пусне юношите

Коментар
13:10 - 11 Април 2022
6021
Вън боклуците от ЦСКА!

В ЦСКА събитията се развиват със скоростта на светлината, а на "Армията" не е нужно да има коронавирус или война, за да се сринат нещата до основи. Да настане поредният катаклизъм. И то за миг. Ден преди първия полуфинал за Купата със Славия и Вечното дерби с Левски в събота, старши треньорът на армейците Стойчо Младенов отправи пореден залп по адрес на БФС.

Той открехна завесата, хвърляйки примери с ощетяването на 31-кратните шампиони, както и за мерките, които вземат противниците спрямо червените. Факт е, че ЦСКА играе зле, играе трагично! И проблемът не е само в резултатите и изпуснатата титла. Армейците спукаха гумите отново през пролетта, като те пропиляват такъв шанс за 4-ти или пети път в декадата на доминацията на Лудогорец. На всички е ясно как действат разградчани, но това не е оправдание.

И е крайно време Стойчо Младенов да започне да нарича нещата с истинските им имена - така и така в момента се излива доста помия върху него. Не е нужно наставникът на говори с половин уста и да хвърля кукички, но без да има стръв на тях.

Видно е и друго - футболистите на ЦСКА играят срещу Стойчо Младенов или срещу някой друг. Няма сила, която да ме обеди в противното, виждайки действията или бездействията им не терена. Няма друго логично обяснение. Така играха преди срещу Стамен Белчев, така сториха някои и срещу Любо Пенев, а Гриша Ганчев сменя треньорите под натиск или емоции. Обикновено по късна доба.

Пред Стойчо Младенов и ЦСКА реално останаха реално четири витални сблъсъка да края - двата полуфинала за Купата със Славия, евентуален финал и неделното дерби с Левски. Това ще е показателно. Двубоят с Лудогорец в Разград не е нужно да се коментира, на всички е ясно какво ще се случи в Делиормана.

Не е зле Екзекутора на Ливърпул да помисли и върху нещо, което винаги е било актуално, макар и само срещу феновете.

Много треньори са заплашвали, че ще доиграват сезона с юноши, след като техните отбори са били ощетявани в годините. Ето, сега е поредният удобен момент да се направи този прословут експеримент и да се види кой колко струва, кой става или не става за ЦСКА, а не само да се упреква този или онзи и да се твърди, че отборът трябва да играе с повече българи или пък с повече чужденци.

Стойчо да пуска титулярите, ако има изобщо такива, предвид представянето им в последните срещи. Нека те изкупят греховете си срещу Славия и Левски, а в останалите двубои да се впрегнат юношите, та да се види тази прословута и легендарна школа каква продукция дава на първия отбор.

След последните спектакли Стойчо Младенов колко публика очаква да има на стадиона? Затова сега за него, а и за работата му, е много важно да бие Левски и Славия, защото той го може. Той е човекът, който може да спре и да затвори устата на клетниците от "Герена", които според думите на Томето Русев "летят, а другите крачат", както се пее в една от песните на Сектор "Б". Сега сините могат да паднат от високо и да бъдат сложени на мястото им - в небитието, където се намират вече няколко години.

Да оставим на страна вечно вторите и да се върнем към къщичката на ЦСКА. Дали е бойкот? Това трябваше отдавна да се изчисти. Не ги кефи футболистите критиката - дало от треньора, дали от фенове и медии. Там отдавна май станаха леснорамини и чувствителни. Големи примадони, които когато искат играят...
Видно е. Така правеха и преди...

Нека Стойчо Младенов да остави всеки да си сърба попарата - докрай. Иначе не става. Който и да е той - да няма обратен път.

Нещо трябва да се трябва да се направи и то на минутата. За да няма нужда играчите да бъдат съветвани по друг начин! Иначе оправия няма. Този ужас не може и не трябва да продължава. ЦСКА изглежда жалко и още по-жалко е, че този, който би трябвало да знае, не предприема нищо, и е оставил нещата на самотек.

И тук идва въпросът - на Гриша Ганчев изобщо пука ли му или е вперил поглед в стадиона, който май изобщо няма да бъде направен. Бутнат ли "Армията", до голяма степен бъдете сигурни, че няма да се построи нищо. Защото проблемите са много и се укриват, защото има редица документации и пречки, за които никой не говори и не пише. И е крайно време тези документи да излязат наяве.

В отбора трябват крути, брутални мерки! Ако трябва и титулярите и чужденците да бъдат закотвени на пейката, за да се даде шанс на юношите, които за пореден път намесвам тук.

Нека гнева да го усетят всички - от шефове, през треньори и играчи. Защото години наред те се ползват със супер комфорт, феновете са залъгвани с някоя друга купа, а отборът продължава да си играйка, нали?

Мнозина фенове се питат - това ли е нашият ЦСКА! Това ли е нашият отбор с игра, качества и потенциал? Това ли е ЦСКА, който афишираше след есенния дял, че ще се бори за титлата? Отново...

ЦСКА е социален феномен, от който се вълнуват милиони. Това че първенството е корумпирано не дава правото на футболистите да дезертират като украинци в разцвета на силите си и да не изпълняват задълженията си на терена и извън него.

Вън от ЦСКА всички, които бойкотират всеки треньор, който ги кара да заработват огромните си заплати! Вън от ЦСКА всички, на които не им пука!

Вън боклуците от ЦСКА! Този рефрен беше актуален преди няколко години, актуален е и сега!

А звярът е ранен и много опасен. Просто трябва да нанесе своя удар.