Ван Гаал обяви имената на Лалетата

Нидерландия с голям жест към строителите на стадионите в Катар

Спорт
17:51 - 11 Ноември 2022
2378
Ван Гаал обяви имената на Лалетата

Селекционерът на Нидерландия - Луис Ван Гаал, официално обяви с кои 26 футболиста ще опитат "лалетата" да спечелят първата си Световна титла по футбол. "Оранжевите" са с всичко най-добро, като Върджил ван Дайк повежда отбора от ниската земя в Катар. Това е първо световно в кариерата на звездата на Ливърпул.

Ето избраниците на Ван Гаал:

Вратари: Джъстин Бейлоу (Фейенорд), Андриес Ноперт (Хееренвеен) Ремко Пасавер (Аякс)

Защитници: Върджил ван Дайк (Ливърпул), Нейтън Аке (Ман Сити), Дейли Блинд (Аякс), Юриен Тимбер (Аякс), Дензел Дъмфрийс (Интер), Стефан Де Фрай (Интер), Матайс Де Лихт (Байерн М), Тирел Маласия (Ман Юнайтед), Джереми Фримпонг (Байер Л)

Халфове: Френки Де Йонг (Барселона), Стивън Бергхуйс (Аякс), Дави Клаасен (Аякс), Теун Коопмайнерс (Аталанта), Коди Гакпо (ПСВ), Мартен Де Роон (Аталанта), Кенет Тейлър (Аякс), Шави Симонс (ПСВ)

Нападатели: Мемфис Депай (Барселона), Стивън Бергвайн (Аякс), Винсент Янсен (Антверп), Люк Де Йонг (ПСВ), Вут Вегхорст (Бешикташ), Ноа Ланг (Брюж)

В същото време стана ясно, че националите на Нидерландия ще проведат среща с група чуждестранни работници в Катар, които са участвали в конструкцията на стадионите и други съоръжения за Световното първенство, съобщава Нидерландската футболна асоциация.

Дискусията е предизвикана от опитите на европейската страна да промотира спазването на човешките права в държавата-домакин на предстоящия турнир.

"На първо време, ние отиваме Катар за купата. Няма обаче да забравим, че има неща и извън футбола. За нас е важно да срещнем хората, които са работили за създаването на съоръженията и ги каним на среща с отбора, както и на наша тренировка", заяви селекционерът Луис ван Гаал на пресконференция.

Различни организации за защита на човешките права твърдят, че работниците в Катар са били принуждавани да се трудят над допустимото време и в лоши условия. Счита се, че те са били и обект на дискриминация. А през миналия месец дори УЕФА сподели за няколко смъртни случая по време на строежите.