Ван Нистелрой пред завръщане в Ман Юнайтед

Бившият нападател на клуба е спряган за помощник на Тен Хаг

Спорт
13:33 - 25 Юни 2024
1309
Ван Нистелрой пред завръщане в Ман Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Рууд ван Нистелрой е много близо до завръщането си на “Олд Трафорд”, твърди пресата в Англия и Нидерландия.

Бившият централен нападател ще стане част от щаба на Ерик тен Хаг, като това ще е част от желанието на новите шефове от “Инеос” за внасяне на известни промени в работата на нидерландеца и промените във визията за стила на отбора.

За последно Ван Нистелрой бе старши-треньор на ПСВ Айндховен през сезон 2022/23 и успя да спечели купата на страната, но напусна малко преди края на кампанията, изтъквайки липса на подкрепа от ръководството.

Преди това той бе помощник и на Гуус Хидинк в националния отбор по време на Мондиал 2014 в Бразилия, така че подобна роля не би му била непозната.

Очакванията са Рууд ван Нистелрой да заеме мястото на напускащия Бени Маккарти, който до момента бе помощник на Тен Хаг и треньор на нападателите в отбора.

Самият нидерландец е добре запознат с обстановката при “червените дяволи”, където прекара четири години и вкара впечатляващите 150 гола в 219 мача, печелейки една титла, една ФА Къп и една Купа на лигата, след което премина в Реал Мадрид. Бившият нападател е спряган и за позицията на треньор на Бърнли.