Външно реагира на СМ: Няма да влизаме в този неевропейски и невъзпитан тон

Новини
16:37 - 18 Септември 2024
987
Външно реагира на СМ: Няма да влизаме в този неевропейски и невъзпитан тон

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди. 

Република Северна Македония е подготвена да изгражда добросъседски отношения, „но когато червените линии са преминати, на българския посланик ще бъде връчен демарш”, каза преди дни премиерът на страната Християн Мицкоски в отговор на въпрос, свързан с липсата на държавното знаме на Република Северна Македония на снимката на президента на страната Гордана Силяновска и българския президент Румен Радев на срещата им в София в петък.