Ваня Григорова: Идва краят на десните в София

Кандидатката на БСП за кмет на столицата не спира с гръмките закани нито към политиците, нито към високите сгради

Новини
10:05 - 23 Септември 2023
3174
Ваня Григорова: Идва краят на десните в София

Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде краят и защо не сега. Това заяви по БНТ Ваня Григорова - кандидат за кмет на София от БСП.

"След два дни стават 91 години, откакто София е спечелена от Работническата партия. Тя взима мнозинство в Общинския съвет и тогава съветниците избират кмета. Междувременно обаче се взимат крути мерки за това кметът да не бъде ляв и голяма част от вече избраните общински съветници са обвинени в противодържавна дейност и те не стават общински съветници", каза Ваня Григорова.
Тя заяви, че с този исторически паралел иска да покаже, че не се припознава толкова като млада социалистка, а по-скоро като представител на социалните каузи, на работническото движение и работническите интереси.

"Работническата партия е лявата партия тогава. Правим паралел с историята, защото е добре да я познаваме и да черпим поуките от нея".
Ваня Григорова е на мнение, че нерешаването на проблема с недостига на места в детските градини в София е с ясна цел - децата да се пренасочват към частни детски градини.

"Фактът, че вече 18 години Столична община не може или не иска да компенсира недостига на места в детските градини сочи за това, че вероятно това е изгодно и се прави целенасочено, за да се насочват децата към частни детски градини."

"Необратима за съжаление през следващите 8 години е концесията на "Софийска вода". В София водата идва гравитачно и тук тя трябва да бъде много евтина, а това не е така."

"Когато моите опоненти няма какво да предложат за бъдещето, нормално е да се зарият в миналото и да водят война с паметници, улици и исторически дати", каза още Ваня Григорова.