Ваня Григорова: Възможна е сглобка на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ

Политика
19:01 - 01 Декември 2023
3843
Ваня Григорова: Възможна е сглобка на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ

Според Ваня Григорова най-възможна би била „сглобка" на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ и искат да докажат, че без тях управление няма. Това коментира общинският съветник в предаването "Денят на живо" по Нова нюз. 

"Ако всички групи общински съветници изговорят приоритетите си без патос, може да постигнем споразумение за избор на председател. Пред медии разговор не става. Максимално ефективно трябва да използваме времето до четвъртък. Групата от най-много столични общински съветници блокираха вчерашния разговор с кмета на столицата, на който трябваше да му зададем много въпроси. Председателстващият (Грети Стефанова) не позволи на съветници от други групи да зададат въпроси на кмета. Затова Стефанова не може да бъде председател на СОС", каза още тя.

„В тази предизборна кампания ПП-ДБ-СС не си даваха сметка, че нямат достатъчно подкрепа от софиянци, така че да се самообявят за богове и че нямат нужда от никой друг. Те не трябваше да залагат на черна кампания, а на разговор по същество", обясни Григорова. Отказът от диалог се задълбочава, каза тя.

„След като беше заявено, че няма да има увеличение на заплатите на транспортните работници и го изговорих, сега стана ясно, че може да има увеличение. Част от хората няма да си получат заплатите и за декември, ако не проведем този разговор, защото има разминаване в бюджетите между август и септември. Трябва да разберем как заетите в тези центрове могат да си получат пълния размер на заплатите, проблемът е общински, не е бюджетен", каза Григорова.

Относно въведената забрана за движение на стари автомобили в центъра на София Григорова каза: „Какво като допуснем тези коли да минат на 1 км от центъра и изпуснат тези емисии на 1 км от центъра или в самия център, опасявам се, че няма разлика".