ВЪПИЮЩА НАГЛОСТ! Училищен директор агитира за изборите в електронния дневник

Бившият зам.-министър на образованието Диян Стаматов, шеф на столичното 119-о, иска родителите да го направят общински съветник

Политика
14:30 - 22 Октомври 2019
4978
ВЪПИЮЩА НАГЛОСТ! Училищен директор агитира за изборите в електронния дневник

За безобразен конфликт на интереси и нарушение на половин дузина подзаконови актове за предизборна агитация алармират потресени родители на деца от елитното столично 119-о училище. Директорът на школото Диян Стаматов вместо оценки и информация за прогреса на учениците, си позволява да им изпраща по електронния дневник прочувствени молби да гласуват за кандидатурата му за общински съветник.

Стаматов загатва в писмото си, че е наясно с факта, че действията му не са законни, но правел всичко това в "името на по-доброто бъдеще на децата ни". Безкрайно амбициозният карнобатлия е чак на 29-о място в листата на ГЕРБ и явно отчаяно се опитва да пиупне някоя преференция с всички възможни, позволени или не, средства.

52-годишният Стаматов, учител по биология, преди това е ръководил 8-о и 150-о училище в София. В професионалния си път е бил още учител и заместник-директор. От 8 февруари 2016 г. до 2 февруари 2017 г. беше зам.-министър на образованието в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Амбициозният карнобатлия е готов на всичко за някоя преференция