Въпреки роднинските гафове: Братът на Чеченеца стана шеф на пазарите в Пловдив

Димитър Караилиев подаде оставка след гафа с момчето на каишка, но си остана зам.-кмет

Новини
12:55 - 27 Ноември 2023
3790
Въпреки роднинските гафове: Братът на Чеченеца стана шеф на пазарите в Пловдив

Доскорошният зам.-кмет на пловдивския район "Западен" Димитър Караилиев стана директор на предприятието "Общински пазари". Той е брат на печално известния като  Чеченеца инфлуенсър Петко Караилиев, който след избухването на скандала със заснетото като куче момче в пловдивски мол, подаде оставка. Тя обаче не беше приета от предишния кмет Димитър Колев и Караилиев остана на поста допреди дни.

След жестоката гавра в мола, управникът публично обяви, че не е поддържал връзка с брат си 15 години и няма как да избира роднините си. 

"Петко Караилиев е мой брат, с когото обаче не поддържам контакт повече от 15 години." Това написа във фейсбук тогава зам.-кметът на пловдивския район "Западен".

"Първото, в което ще се заема, е емблемата на Пловдив - Четвъртък пазара. От ремонта му минаха над 10 години и на места е доста амортизирано, има едни изпокъсани винили, веднага ще ги махнем", обещава сега новият стопанин на пазарите.

Предишният директор на "Общински пазари" Запрян Тодоров беше от първите сменени от новия кметски екип. 

Братът на Димитър Караилиев - Петко, в началото на април заедно с Тошо Куката и Емили Тротинетката заснеха скандален видеоклип, който впоследствие нажежи социалните мрежи.

Авторите на гаврата развеждаха Д.Д. с вързан за шията колан, като момчето бе принуждавано да лази и имитира движения на куче, да да сяда, да подава лапа, да лае. Тодор Чалъков и Петко Караилиев даваха командите.

След извращението, което възмути цяла България, Чеченеца бе арестуван, но впоследствие пуснат на свобода срещу 1500 лева гаранция.