Въпреки забраната! Стотици се шляят из Южния парк (снимки)

МВР няма ресурс да наблюдава всички алеи, полицаи люпят семки с маски пред входовете

Новини
17:55 - 21 Март 2020
11209
Въпреки забраната! Стотици се шляят из Южния парк (снимки)

Въпреки наложената забрана за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, стотици софиянци се шляят из Южния парк, установи проверка на Lupa.bg в 16 часа днес следобед.

Пенсионерки на раздумка до спортната площадка досами централния вход на Южния парк откъм бул. "Витоша".

Макар полицаи да контролират някои от централните входове на Южния парк, униформените служители на реда не правят обходи и това дава възможност на мнозина да нарушават правилата. Едно от неохраняваните места, през които пробиват софиянци, е пешеходния светофар на бул. „Петко Тодоров”, където даже се вият опашки от чакащи да пресекат на зелена светлина тийнейджъри.

Младежи с колела навлизат през един от входовете на Южния парк.

Не се охранява добре даже и централния вход откъм бул. „Витоша” – там полицаите са си свалили маските, за да люпят семки. Входовете на Южния парк откъм квартал „Лозенец” също са завардени от полицаи, но мнозина обикалят из алеите, навярно влезли през неохранявани точки.

И без кучета е възможна разходката в Южния парк, установи наша проверка.

Поляна, която не е предназначена за разходки на кучета, но е окупирана от десетки.

Въпреки, че за има-няма 10 минути репортерът на Lupa.bg засече поне 50 нарушители, в Южния парк все пак няма тълпи от хора заради огромните пространства. Не такава е ситуацията обаче по пешеходния булевард „Витоша” в идеалния център на София, където гъмжи от народ.