Върнаха испанци на летище "София"

Трима от чужденците ще бъдат изпратени обратно, петима се снабдиха с разрешение от РЗИ

Новини
20:36 - 28 Юли 2021
3566
Върнаха испанци на летище "София"

8 испански граждани, пристигнали днес на летище "София", не бяха допуснати да влязат в България, тъй като родината им е в т.нар. "червена" Covid зона.

Трима от спрените 8 испански граждани на летище „София“ ще бъдат върнати обратно в Испания. Това съобщи за „Хоризонт“ представител на компанията „Суиспорт“, която обслужва полетите на авиокомпания „Райънеър“, с която са пътували испанските граждани.

Трима, от 8-те испански граждани, които бяха спрени да влязат в България, защото са от страна в „червена зона“, се намират на летище „София“ и чакат да бъдат върнати. Това съобщи за Хоризонт оперативният директор на „Суиспорт“ Ангел Митов.

"Пет от тях са вече допуснати, защото са поличи някакво допълнително разрешение от РЗИ, а другите три най-вероятно ще трябва да се връщат обратно в Испания.

Такива граждани, които обикновено са спрени от Гранична полиция, и за които няма полет, на която веднага да бъдат качени, трябва да изчакат следващ полет, който да ги върне до тази точка, от която са дошли. Има помещения, които са специално предназначени за такива пътници и им се предоставя храна и вода".

Испанските граждани са кацнали с полет от Барселона в 15:30 часа.

Според сега действащата заповед чужденци от страна в „червена зона“ не се допускат в България. Испанците са пътували за фестивал в Сърбия, но трябвало да минат транзит през България. За петима от тях сръбските власти са гарантирали, че ще ги изведат от страната и им е осигурен транспорт, с който да стигнат до фестивала.