ВАС решава днес по жалбите срещу отказа на ЦИК да заличи ДПС (СНИМКИ)

Новини
15:00 - 10 Септември 2024
740
ВАС решава днес по жалбите срещу отказа на ЦИК да заличи ДПС (СНИМКИ)

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе до 18:00 часа днес по двете дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС, представлявана от Делян Пеевски срещу отказ на Централната избирателна комисия (ЦИК) за заличаване на ПП „Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври 2024 г.

По време на заседанията нямаше представител на ЦИК. Участваха адвокат Георги Атанасов, с пълномощно от Джевдет Чакъров, както и адвокатите Александър Ангелов и Страхил Панов, с пълномощно от Делян Пеевски.

По-рано от съда съобщиха, че е образувано и насрочено за утре гледането на две дела по жалби на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ срещу решения на ЦИК. Коалицията е представлявана от Байрам Байрам и Искра Михайлова – Копарова.

Първата жалба е срещу решения на ЦИК от 4 и 5 септември, свързани с отказ за регистрация на коалиция за участие в изборите на 20 октомври.

Втората жалба е срещу решение на ЦИК от вчера, с което е отказано да бъде регистрирана коалицията за участие в парламентарните избори на 27 октомври.

Снимки: Агнес Методиева