Вашингтон дава финансова помощ на Израел

Украинският президент Володимир Зеленски е уверил в телефонен разговор израелския премиер Нетаняху в солидарността на Украйна в конфликта с палестинската групировка "Хамас"

Новини
19:38 - 08 Октомври 2023
2754
Вашингтон дава финансова помощ на Израел

Американският президент Джо Байдън е разговарял днес по телефона с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, предаде телевизия Си Ен Ен.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по-рано съобщи, че Вашингтон ще обяви нова помощ за Израел, след като бойци на "Хамас" нахлуха в израелски градове и страната преживя вчера най-кървавия си ден от десетилетия насам.

Украинският президент Володимир Зеленски е уверил в телефонен разговор израелския премиер Нетаняху в солидарността на Украйна с Израел в конфликта с палестинската групировка "Хамас", предаде ДПА, като се позова на негов пост в социалната платформа "Екс". Зеленски е изразил също и съболезнованията си за многобройните жертви в резултат на нападението.

Израелският министър-председател е разговарял днес по телефона и с лидерите на Германия, Италия и Великобритания, които са изразили своята подкрепа за правото на Израел да се защити "дотолкова, доколкото е необходимо", се казва в изявление на канцеларията на Нетаняху, цитирано от Ройтерс.