Васил Колев: Сираков и Колев водят Левски към пропастта със страшна скорост

Ако някой има намерение да харчи 100 милиона, то той щеше да действа доста решително, убеден е синият фен

Актуални новини
14:55 - 01 Юни 2021
5902
Васил Колев: Сираков и Колев водят Левски към пропастта със страшна скорост

Бившият председател на Тръст "Синя България" - Васил Колев, не остана безучастен към всичко, което се случва с любимия му Левски в последните дни. А именно - клубът е за подигравка и от свои, и от чужди. Най-вече от чужди, тъй като има и сини привърженици, които са се хванали като удавник за сламка и чакат с надежда нещо положително да се случи.

"Изключително долнопробна изява на Папазов по телевизията с обявяването на Мъри. При това целенасочена. Целта е да се отмести фокусът от сделката и да се прехвърлят очакванията върху Стоилов. Има и вече подготвено оправдание от типа "Ние всичко бяхме измислили перфектно, но..." В случая бъдеща потенциална жертва е Стоилов, използван нееднократно като изтривалка от различни собственици. Със сигурност срещу него ще бъде насъскана шимпанзиадата.

Причината е много семпла. Очевидно е, че Мъри трябва да избира между оферта на Нижни Новгород и Левски. Трябва ли да се сравняват двете като професионално поле за изява? Който погледне скептично на този неособено известен руски отбор, трябва да се зарови по-дълбоко - отбор на "Газпром", следващ политиката да се напълнят със съдържание стадионите от Мондиал 2018.

На един такъв (Сочи) беше преместен отбор от Санкт Петербург и под новото си име се класира за първо участие в европейските турнири. В нещо подобно се целят и в Нижни Новгород и паралелите с Астана са логични. Не е нелогично и Стоилов да избере такъв вариант, докато бъдещите собственици обикалят сладкарниците в София, а настоящите се изхвърлят с гръмки речи.

Но да се върнем на Левски, руснаците да се оправят.

Защо го прави Папазов? Защото началото на подготовката може да съвпадне с обявяването на резултата от преговорите с инвеститора. Какъвто и да е резултатът, тежестта се измества върху Стоилов. Ако няма резултат - Мъри гледа парата, изостави ни и т.н. Ако има резултат с къси пари, които плащат дълговете - как да се справим, имахме договорка с Мъри, сега какво правим. "Остана ни тежко наследство от лятото".

Иначе, ако използваме клишето, вече "цяла България" знае, че Стоилов помага да се сложи ред. Например нямало е летен лагер, Живко Миланов не знае бъдещето си и е в почивка. Съответно "бъдещият" треньор е действал по този въпрос, освен че се опитва да прави селекция при неясни параметри.

И тъй като в клуба се страхуват, че Стоилов може да се погрижи в един момент за професионалното си бъдеще, то се правят такива изяви, които да го "обвържат". Циркулиращата вече официално новина ще бъде приета от огромна маса хора като истина - Мъри е новият треньор! Наистина Папазов е казал само за разговори, но нискоразрядната аудитория няма да направи разлика, което е и целта.

Подобно на Могилката, където Сираков обяви "100-150 милиона" инвестиции, без да има договор, така сега и колегата му в Надзора и несъстоял се акционер Папазов "обяви" новия треньор без да го има. Едно е семейният трол да съобщи нещо такова, друго е официално лице да го прави.

Абсолютно се е отворила Кутията на Пандора и кой знае какво ще ни донесат следващите дни.

Ако някой има намерение да харчи 100 милиона в Левски, както ни убеждаваше Сираков на Могилката, то той щеше да действа доста решително. Нямаше да се чака никаква хартия, а няколко милиона евро щяха бързо да литнат, за да се погасяват бързи задължения, натрупани в последните месеци от Сираков.

Когато искаш да придобиваш актив, който оценяваш на 100 милиона инвестиции, със сигурност искаш да го завариш в добър вид, а не да има риск за лиценза му или риск да няма отбор след няколко дни.

Максимум след седмица Левски, който все пак е футболен отбор, а не само стадион и прилежащи части (дори и това не е), трябва да започне подготовка. Ще има ли играчи, ще трябва ли да събира нови, ще се готви ли някъде, ще играе ли с някого? По всичко това има пълна мъгла, освен, че Сираков е казал на Мъри явно това, което каза на всички на Могилката - ще има някакъв златен дъжд. Е, пропуснал е да спомене, че бай Благо води този златен дъжд и всички тези неща, които излязоха в последните дни, но приемаме, че всичко освен за Джизъса, не го е знаел.

Даже съм сигурен, че изненадата е била огромна, когато час след оповестяването на новия Бащица от Лондон, медиите извадиха, че е някакъв тип, който е минал на проби в ЦСКА, докато е бил на море в България. Впрочем последното изречение казва всичко за българския футбол. Диксън ще има цял живот истории, които да разказва на чаша бира в местния пъб до фризьорския салон в Каршолтън.

Нека обаче си представим, че английският Тате извади листа хартия, който е обещал и че е готов да покаже 3 милиона евро. Това са парите, които ще платят дълговете от последните месеци, заплати, Хубчев, НАП и т.н.
И какво се случва след това? Дават му Левски? А ако това са всички пари, които извади и акциите са вече в него?

Сираков още на Могилката намекна, че смята да получи стадиона с нещо като всенародна революция. Ясно е, че документално батакът е страшен. Виждате какво се случва със стадионите на Тирето и в Пловдив. И какво - ще има революция, ще треперят гащаците на някой политик ли и ще подпише всичко, за да почне някой да строи. Това е такава тъпотия, че ако Сираков си вярва дори и за секунда, ще бъда неприятно изненадан от нивото му.

Иначе е така - идеята за спортен парк, комплекс с всякакви забавления и комерс е брилянтна и тя може да издържа Левски. Но се подписвам с две ръце, че тя никога не може да стане за година и два месеца, както анонсира Сираков.

А тази глупост за инвестиционен план, който ако не се изпълни, акциите се връщали, е потресаваща.

Ако всичко беше много сериозно, какъв е проблемът да се знае, че англичанинът е воден от Джизъса? В крайна сметка когато кеша говори, всякакви хора мълчат. Но след като упорито се отрича и се тиражира пряко лъжата, че не е той, значи е ясно, че дори в клуба не вярват много на англичанина, ама са се хванали като удавници за сламка.

През миналото лято във Вардар бяха изгонени същите герои и отборът изпадна. Не искам да го казвам на глас, ама ми се струва, че Сираков и директорът му Павел Колев ни водят със страшна скорост към подобна съдба с невижданата си аматьорщина. Месеци наред преговори, а само за няколко дни медии и обикновени фенове по форуми и социални мрежи извадиха потресаващи неща, без да имат претенциите за професионализъм и образование от УЕФА", написа в профила си във Фейсбук Колев.