Васил Панайотов: Бяхме ограбени в Разград!

Спорт
17:58 - 13 Март 2023
3470
Васил Панайотов: Бяхме ограбени в Разград!

Капитанът на Черно море Васил Панайотов коментира вчерашния мач срещу Лудогорец, в който той беше изгонен от терена за два жълти картона. "Моряците" загубиха злощастно с 2:3 в Разград, след като на два пъти повеждаха в резулатата.

"Настроението е разочароващо. Като при всеки един отбор, който е дал всичко от себе си да покаже една достойна и добра игра, но в крайна сметка е загубил. С чиста съвест мога да кажа, че бяхме ограбени.

Опитахме се да изпълним всичко, което треньорът искаше от нас. Бяхме ефективни в завършващата фаза, отбелязахме два гола и стояхме доста добре на терена. Според мен се противопоставихме перфектно на шампиона, но както всеки би казал - има и други фактори. Не е хубаво да се оправдаваме, но след този мач спокойно можем да излезем с високо вдигнати глави и с чиста съвест", заяви Панайотов.

"Старши треньорът на клуба - Илиян Илиев, след мача каза, че второто полувреме е било олицетворение на футбола в България в последните години. Нашият треньор е доста дълго във футбола и доста неща е виждал. Щом той споделя това мнение, значи е така.

Според мен и двете ситуации, при които получих жълти картони, са пресилени. Не искам да се оправдавам, но при първия картон и двамата скачаме с ръцете нагоре във въздушен двубой. Не знам как се определя, кой футболист да получи картон и кой не. Но пак казвам, не искам да се оправдавам.

Както аз, така и целият клуб, излизаме с високо вдиганати глави след този мач. Представихме се достойно и мачът беше в наши ръце, но други обстоятелства промениха крайния резултат. А за дузпата - ако има контакт, то той е доста минимален. След като съм отскочил, кракът ми пада върху тревата и следва контакт, няма как да остана във въздуха. Много пресилена дузпа, а ако върнем лентата назад, такава дузпа не беше отсъдена за нас срещу Локо (Пловдив). Явно обаче нещата се разглеждат по различен начин за различните отбори.

Може би реакцията не ми беше правилна, но когато видиш, че един човек иска да вземе всичко от ръцете ти, мисля че всеки би реагирал така. Най-вече съжалявам, че оставих отбора с 10 човека. Това ме накара да избухна по този начин. Познавайки се, мисля че реагирах нормално, но все пак това не е хубаво, защото не се дава добър пример. Примерът трябва да бъде положителен, а този не беше такъв. Ситуацията просто беше такава и аз си изпуснах нервите", допълни футболистът на Черно море.

"Аз съм от доста време в клуба и сега като си връщам лентата назад, мога да кажа, че според мен пречим на много отбори. Ние сме отбор, който играе само за своята чест. Това сме ние, това е Черно море и няма да спрем да бъдем такива. Винаги ще играем за честта си, за клуба, за нашите фенове и винаги ще се надиграваме с всеки един. Нямаме страх от никого.

За нас най-важен винаги е следващият мач. Надявам се да го спечелим и да покажем играта, която показахме от последните ни няколко срещи. И вчера играхме добре, а и с Ботев (Пд) също, но не взехме нищо. Време е да счупим каръка и да си вземем трите точки. А след това има доста време до мача с ЦСКА и се надявам да се подготвим добре за него.

Ще се борим за влизане в шестицата до последно и мисля, че имаме силите. Искаме да се надиграваме и мисля, че имаме силите да го правим с всички и най-вече с по-големите отбори. Надявам се просто във всеки мач да има футболно достойнство и феърплей и който е по-добрият отбор - той да печели. Черно море заслужава да бъде в шестицата и ще се борим до последно. Това е нашата мотивация и цел", завърши Панайотов.