Васил Пандов заподозря: Гешев ще използва отпуската за политически изявления

Не си спомням предишният прокурор да е държал такъв арогантен език, заяви доцентът

Новини
18:13 - 18 Май 2023
3170
Васил Пандов заподозря: Гешев ще използва отпуската за политически изявления

Главният прокурор ще използва дните, в които е излязъл в отпуск, за политически изявления. Това мнение изрази в предаването „Денят на живо с Наделина Анева” депутатът от ПП-ДБ доц. Васил Пандов.

„Решението му да излезе в отпуск може да бъде разчетено по различни начини. Единият е да не влияе върху проверките върху него. Но от това, което самият той представи в понеделник на пресконференцията, не мисля, че това е ход, свързан с оттегляне от функция, за да не препятства разследването.

Доколкото разбрах днес е заявил, че ще разкрие в следващите седмици обвързаността на съдебната система от политическата. Очевидно е, че той ще използва тези дни, в които не изпълнява своята длъжност, за да прави политически изявления”, заяви доц. Пандов.

„Тази активна намеса от негова страна в политическия процес, която безспорно влияе на цялата ситуация, той няма да спре. Излизайки в отпуск звучи, като да имам повече време да влияе върху политическия процес”, коментира още депутатът.

Той коментира и думите на Гешев, че е твърдо решен да се справи „с политическия боклук”.

„Подобен жаргонен език не мога да си спомня предишен главен прокурор да си е позволявал подобно определение. Редовите прокурори са по-адекватни в изказванията си по определени дела, отколкото техните ръководители”, каза Пандов.

Според него Десислава Атанасова превантивно си е казала, че тя е човекът, за когото Гешев говори.

В понеделник главният прокурор обяви, че е звънял по телефона на политик близък до Мария Габриел, след като чул от медиите, че номинираната за премиер ще поиска от Висшия съдебен съвет отстраняването му от поста.

„Напълно е възможно да е записал и нея”, коментира Пандов.

Заявката на Слави Трифонов, че от ИТН ще подкрепят експертно правителство, според Пандов е по-скоро свързана с първия мандат.

„В нашето предложение за кабинет имаше и политически лица”, обясни Пандов.

„Г-н Трифонов от привърженик на демонтиране на модела „Борисов”, може да го подкрепи сега. От нас мога да заявя, че ние няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ-СДС, а ще бъдем в зала. Няма начин да бъде избрано това правителство, освен ако няма изненади от „Възраждане”, смята още Пандов.