Васил Терзиев: Метрото е приоритет на София, "Синя и зелена зона" трябва да поскъпнат

Липсата на политическа воля води до недостиг на детски градини в столицата, заяви кандидатът за кмет на столицата

Новини
19:00 - 15 Октомври 2023
6176
Васил Терзиев: Метрото е приоритет на София, "Синя и зелена зона" трябва да поскъпнат

"Не са спирани парите за градски транспорт по време на кабинета "Петков". Пари за метрото има, те ще бъдат актуализирани спрямо инфлацията. Метрото е приоритет за развитието на София", заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в предаването на "На фокус" по Нова телевизия.

Представлявам широк набор от партии. Това ни е подготвило за диалогичност, силно и качествено упралвнеие. Трудният път го извървяхме в месеците, в които работим заедно. 7-8 месеца работим заедно и търсим правилните решения. Не бих казал, че има липса на опит в екипа ни. Той е съставен от доказани районни кметове, хора като Борис Бонев, който се бори сам като общиснки съветник. Колегите от ДБ, които имат много дейни хора в Общинския съвет, обясни Терзиев.

Постоянно разговорът е около родословното ми дърво. Приятел се шегуваше, че съм потомък на Адам и Ева. Петър Младенов е далечен братовчед на дядо ми. Този човек никога не съм го виждал, каза още кандидатът за кмет на София.

15 години работя да създавам работни места, създаване на компании, работим в посока България да бъде европейска модерна държава. Първият милион изкарахме от приходи от клиенти. Фирмата е стартирана с лични средства и приходи от клиенти, отбеляза Терзиев.

Детски градини

Недостигът е 6 000 места, след като се построят тези, които са в процес. Това са около 250 групи. В една детска градина има от 6 до 10 групи. Математиката показва, че трябва да се построят още около 30-35 детски градини. Задавам си впроса как могат да се постоят цели квартали и да водим разговор, че е невъзможно да се постоят 30 градини за 4-годишен мандат. Причината е липсата на политическа воля и приоритет, обясни Васил Терзиев.

За да се случи строеж. Трябва да имаш подготвен от предишен мандат, или активна помощ от централна община. Няма да ни оставят подготвен, но имаме четири години да работим. Това ще бъде наш приоритет, допълни още той.

Поскъпване на синя и зелена зона

Обмисляме поскъпване на синя и зелена зона. Нормално е, когато има запълняемост на синя зона. Поскъпването ще реши проблема частично. Всички мерки, които водят до положителни промени от днешняи ден изглеждат непопулярни, посочи още Терзиев.

По думите му на София е необхдоим нов градоустройствен план.