Василев и Петков заедно по БНТ: Един от двама ни ще е премиер

Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки, каза бившият министър-председател

Новини
19:17 - 26 Август 2022
5505
Василев и Петков заедно по БНТ: Един от двама ни ще е премиер

Двамата лидери на ПП Кирил Петков и Асен Василев гостуваха заедно в студиото на „Още от деня” по БНТ. Основната част от гостуването им беше да отговарят на обвиненията на ГЕРБ, на служебното правителство и на други техни опоненти по въпроса за газа.

Те за пореден път обясниха, че „Газпром” са спрели доставките, че правителството им е успяло да намери алтернативни доставчици, но са договорили 7-те танкера само два дни преди да слязат от власт.

По повод обвиненията за отклоняване на средства, дошли от Делян Добрев, Асен Василев направи изненадваща реплика:

„Делян Добрев го познавам от гимназията, беше свястно момче, явно общуването с Бойко Борисов му е повлияло”.

В началото на разговора Кирил Петков изрази съболезнования на семействата на загиналите полицаи и добави, че правителството му е направило първа добра стъпка в посока овладяването на българските граници с акцията на „Кап. Андреево”. Той също така припомни, че оградата, през която лесно минават мигрантите, е била "инвестиция на ГЕРБ".

По-късно в разговора Петков заяви, че ситуацията на "Кап. Андреево" е била пример за мафия. „Слави Трифонов е троянски кон на мафията”, каза още бившият премиер.

Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите, заяви също Кирил Петков.

Той добави, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си с Асен Василев, защото си имат взаимно доверие.

Асен Василев също коментира Слави Трифонов и предложения от него референдум за президентска република.

„Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв”, каза бившият финансов министър.

„Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки. Хората това ни казват – довършете си работата”, каза още Кирил Петков.